Tuinmachines onderhoud

Je onderhoudt je tuin goed – maar vergeet ook het onderhoud van je tuinmachines niet. Deze machines vereisen net zo goed de juiste verzorging om te blijven werken. Bij Welkoop vind je alles om je tuinmachines van goed onderhoud te voorzien. We hebben brandstof en smeermiddelen. En natuurlijk ontbreken de onderdelen en accessoires voor je grasmaaier, kettingzaag, grastrimmer of andere machine niet. Van zaagketting tot trimmerspoel en van zaagbroek tot veiligheidshelm – we hebben alles om je tuinklussen goed en veilig uit te kunnen voeren.


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Tuinmachines onderhoud

Wil je een tuinmachine lange tijd kunnen gebruiken? Dan is het belangrijk dat je je machine op de juiste manier onderhoudt. Bij Welkoop hebben we alles wat je nodig hebt voor je tuinmachines en het onderhoud: brandstof, smeer- en reinigingsmiddelen en onderdelen en accessoires.

Tip! Hoe berg je een machine goed op na een tuinklus? Hoe voorkom je roest? Door goed om te gaan met je machine, laat je hem langer meegaan. Lees ons advies over onderhoud tuinmachines. En wist je dat we bij Welkoop ook periodiek onderhoud uitvoeren op je tuinmachines?

  • Brandstoffen

Zonder brandstof krijg je die tuinklus niet gedaan als je een tuinmachine hebt die op benzine loopt. De draagbare kettingzagen, heggenscharen, bladblazers en bosmaaiers hebben een tweetaktmotor en lopen op mengsmering: benzine gemengd met een percentage olie. De grote tuinmachines zoals de grasmaaier hebben een viertaktmotor en lopen op benzine. Voor al deze machines koop je bij Welkoop de juiste 2-takt brandstof, benzine of diesel.

  • Smeer en reinigingsmiddelen

Werkt je machine niet echt lekker meer? Soms is je grasmaaier aan reparatie toe, maar soms doet een smeerbeurt ook wonderen als het gaat om het onderhoud van je grasmachine of zitmaaier of andere tuinmachine. Bij Welkoop vind je smeer- en reinigingsmiddelen waaronder verschillende soorten sprays en olie voor je grasmaaier, kettingzaag of andere tuinmachine. Denk aan kettingolie, mengolie, kruipolie, motorolie, siliconenspray en multispray.

  • Onderdelen & accessoires

Voor je grasmaaier een nieuw mes, voor je kettingzaag een ketting of voor je grastrimmer een trimmerdraad – soms zijn tuinmachines qua onderhoud aan nieuwe onderdelen toe. Geef je grasmaaier nieuwe messen en hij maait het gras weer zo strak als je gewend bent. Natuurlijk wil je veilig werken met je tuinmachines. Daarom hebben we, naast de benodigdheden om je tuinmachines van onderhoud te voorzien, ook persoonlijke beschermmiddelen. Zoals een zaagbroek voor het werken met de kettingzaag en een veiligheidshelm die je gezicht en gehoor beschermt tijdens snoeien en maaien.