Tunnelkassen

Een tunnelkas beschermt jouw gewassen, bloemen en planten tegen de omgeving. Hoge temperaturen, insecten en uitzonderlijke weersomstandigheden krijgen zo geen schijn van kans om jouw paradijs aan te tasten. Ben je een echte tuinier, dan mag  een tunnelkas niet in je tuin ontbreken. Welkoop verkoopt kleine folietunnels voor bijvoorbeeld een strook planten, maar ook grotere tunnels met ramen voor grotere gewassen. Bekijk ons aanbod tunnelkassen in een van onze vele winkels of online. Let op: De folietunnel is alleen online te bestellen. Wij zorgen ervoor dat jouw online bestelling tot aan de deur wordt bezorgd. Vanaf €40,- doen we dit geheel gratis.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waar moet je op letten bij het kopen van een tunnelkas?

Bij het kopen van een tunnelkas zijn verschillende opties. Bepaal eerst waarvoor je de tunnelkas wilt gebruiken. Heb je hogere gewassen? Kies dan voor een hoge tunnelkas. Dit kan je gemakkelijk realiseren door het kopen van meerdere tunnelbogen. Span hieromheen moestuinfolie en je planten bevinden zich direct in een ideaal klimaat. Ga je toch voor het kweken van een groentebed? Kies dan voor een kleine, smalle tunnelkas. 

Het bouwen van een tunnelkas

De bouw van een goede tunnelkas bouwen vergt wel enige tijd en energie. Zorg dat je goed bent voorbereid zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De volgende tips helpen je bij het gemakkelijk bouwen van jouw kweektunnel:


  1. Zorg voor een goede locatie. Kies vooral een zonnige plek die zoveel mogelijk uit de wind is.
  2. Zet op elke hoek van de plek paaltjes. Zo zie je direct of de gekozen plek goed is of dat er aanpassingen nodig zijn. Voor een beter beeld kun je touw om de paaltjes spannen.
  3. Als de plek eenmaal is uitgekozen, maak je de grond bouwklaar. De bovenlaag moet van zand zijn.
  4. Plaats de fundering en zet hierin stevige ijzeren staven. Dit doe je aan zowel de korte zijde in de vorm van bogen als de lange zijde voor extra stevigheid. De pvc-buizen schuif je hieromheen. De doorsnede van de pvc-buizen moet hierdoor iets groter zijn dan de ijzeren staven. Zo schuif je ze er gemakkelijk overheen.
  5. Maak een ingang met houten planken. Zorg dat de ingang aan de zuidzijde komt om felle zomerzon tegen te gaan.
  6. Bekleed het frame met kasfolie. Let er hierbij op dat de folie aan alle kanten ongeveer een meter langer is. Zo heb je altijd voldoende speling. 
  7. Maak je planten makkelijk bereikbaar en maak een looppad.

Een tunnelkas kopen bij Welkoop

Nu weet je hoe je een stevige tunnelkas kunt bouwen. Heb je niet veel tijd of heb je tijdelijk een tunnelkas nodig? Koop dan de folietunnel van Welkoop. Deze kun je ook gemakkelijk verplaatsen. Of bekijk ons ruime aanbod in kassen, met accessoires & benodigdheden, kasinrichting en muurkassen.