Tuinkassen

Op zoek naar een mooie kas voor in je tuin? Welkoop heeft kassen in veel materialen, maten en kleuren. De afmetingen van de kassen verschillen van 1,5 tot meer dan 21 vierkante meter. Zo past in vrijwel elke tuin wel een tuinkas. De tuinkassen hebben een frame met hierin folie, veiligheidsglas, tuindersglas of polycarbonaat als raam. Een tuinkas heeft een stevige fundering nodig. Daarom wordt er vaak een funderingsrand meegeleverd. Welkoop heeft tuinkassen van Royal Well in het assortiment. 

Bekijk ook: Kleine tuinkas | Tuinkas zwart | Muurkassen

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Tuinkas kopen

Heb je altijd al gedroomd van het kweken van je eigen groente of fruit? Ben je van plan om exotische soorten op te kweken? Of zoek je gewoon een plek waar je heerlijk in het groen kunt zitten, ook als het weer even niet zo lekker is? Het maakt niet uit waarom je op zoek bent naar een tuinkas, Welkoop heeft voor iedere tuin een passende oplossing. Van kleine tuinkassen die passen in de meest compacte stadstuin, tot grote kweekkassen waar je als hobbytuinder flink je plantenhart kunt ophalen.

Een tuinkas kiezen
Er zijn kassen voor bijna iedere tuin en voor elke fruit- of groentesoort. Maar voordat je kiest, is het goed om te weten: een aantal onderdelen van de kas kunnen het verschil maken. Die bespreken we graag.

Materiaal
Tuinkassen zijn beschikbaar in drie verschillende materialen: tuindersglas, veiligheidsglas en polycarbonaat. Welke soort het best bij jouw past hangt af van jouw wensen en plannen. Je kunt kiezen voor glas én plastic:

  • Tuindersglas
    De meeste tuinkassen worden standaard geleverd met tuindersglas. Dit glas heeft een aantal voordelen. Ten eerste laat het zeer veel licht door - het glas is bijna 90% doorlatend. Daarnaast is het glas volledig helder. Dat ziet er mooi uit en geeft je goed zicht op de groei in je kas. Ook is het glas niet zo duur om te kopen óf te vervangen.

  • Veiligheidsglas
    Een kas met veiligheidsglas is een alternatief op een kas met tuindersglas. Veiligheidsglas lijkt veel op tuindersglas, maar er is een groot verschil: veiligheidsglas is veel sterker. En als het kapot gaat dan breekt het glas in kleine botte stukjes in plaats van scherpe scherven. Wil je een glazen kweekkas kopen die veilig is in de buurt van kinderen? Overweeg dan een kas met veiligheidsglas.

  • Polycarbonaat
    Een polycarbonaat tuinkas is gemaakt van dikke platen van semi-transparant plastic. Het voordeel van deze hobbykassen is dat ze een stuk beter isoleren. Ook filteren ze het licht beter, waardoor deze kassen ideaal zijn voor zeer zonnige plekken en voor het kweken van planten die last hebben van veel licht.

Temperatuur
Naast het materiaal van de kas is het ook belangrijk om de temperatuur goed te regelen. Je tuinkas mag tenslotte niet te heet worden. Daarom zijn de meeste kassen van Welkoop uitgerust met ramen. Lukt het je niet om de tempratuur zelf de hele dag in de gaten te houden? Sommige tuinkassen kunnen ook uitgerust worden met automatische raamopeners. Hiermee zorg je dat de temperatuur nooit te hoog wordt, ook als je even niet in de buurt bent.

Welkoop heeft alles voor jouw groene vingers in huis. Broeit tuinieren bij jou ook een beetje? Bezoek dan onze pagina over kassen.