Fruitplukkers

Na de zomer is het weer die tijd van het jaar. Fruit oogsten! Met fruitplukkers gaat dit nog beter. Met dit tuingereedschap pluk je tot op vijf meter hoogte appels, peren en pruimen. Deze vruchten laten makkelijk los als ze rijp zijn – en de fruitplukker vangt ze voorzichtig op in een zakje. Je haalt de fruitoogst dus binnen zonder kneuzen. Bij Welkoop koop je een fruitplukker of appelplukker met lange steel, of zonder steel. Naast dat je het fruit netjes binnenhaalt, pluk je ook plezierig en veilig. Je staat niet met een emmer op een trap te balanceren! En is de tijd rijp, dan kun je genieten van een welverdiende oogst.


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Hoe werken fruitplukkers?

Iedereen die weleens fruit heeft geoogst, weet: de fruitpluk is intensief. In die korte tijd dat je kán oogsten, wil je ook alles van de boom hebben – voordat de vogels met dat mooie fruit aan de haal gaan en voordat het fruit op de grond valt. En dus moet je aan de arbeid. Een fruitplukker of appelplukker op steel is dan heel welkom tuingereedschap. Fruitplukkers zien er wat simpel uit – in de basis zijn het niet meer dan katoenen zakjes aan een ring – maar ze besparen je heel wat fysieke inspanning tijdens de fruitoogst. Je plukt er namelijk zonder al te veel moeite de appels, peren en pruimen direct mee uit de boom: de vrucht haak je in de ring en trek je van het steeltje, waarna hij in het zakje valt. Een paar tuinhandschoenen erbij aan, bijvoorbeeld vrolijke en toepasselijke Fruit Tuinhandschoenen, en je plukt in stijl.

Tip! Lees ons advies over fruit oogsten en bewaren.

Fruitplukker bij Welkoop

Bij Welkoop kun je een fruitplukker met en zonder steel kopen. Zo hebben we van ons eigen Welkoop-merk een fruitplukker met telescoopsteel. Ingeschoven heeft deze steel een lengte van 1,65 meter, uitgeschoven is de steel drie meter lang. Met jezelf erbij komt de maximale werkhoogte dus op zo’n vijf meter. Heb je zelf al een houten steel, dan is een Welkoop fruitplukker zonder steel prima.

De WOLF-Garten fruitplukker heeft geen steel, maar maakt onderdeel uit van hun Multi-Star® systeemgereedschap. Deze fruitplukkers klik je op een telescoopsteel die tot drie meter uitschuifbaar is (de ZM-V 3) of tot vier meter (ZM-V 4). Zo beschik je dus alsnog over een fruitplukker met telescoopsteel! De fruitplukker van WOLF-Garten heeft een flexibele, kunststof ring en beschikt over een geïntegreerd snijmesje. En handig is dus dat je de steel – die je los aanschaft – ook voor andere klussen gebruikt. Zo kun je een raamwasser op de steel klikken, of een takkenzaag. Dat is niet alleen makkelijk oogsten op hoogte, maar ook snoeien!