Muurkassen

Een muurkas: de perfecte oplossing voor de tuinier met een kleine tuin of balkon. Deze kas neemt niet veel ruimte in en plaats je tegen een kale muur – en zie daar, een saaie muur wordt een vruchtbare oase. Ben je op zoek naar een muurkas? Dan ben je bij Welkoop aan het juiste adres. Bij ons kun je muurkassen kopen van het Nederlandse merk Royal Well. Ga voor een kleine muurkas of een bredere variant die bijna twee meter muur omtovert tot tuinkas waarin je naar hartenlust kunt kweken.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Muurkassen Kopen

Muurkassen bestaan uit drie zijdes en een half dak. Eigenlijk zijn het de halve versies van hun grotere broers, de tuinkassen. Je zet ze tegen een muur aan om ze af te sluiten. Dat kan een muur van je woning zijn, maar ook die van je schuur. Als het maar een stevige wand is die de zon vangt; een kas op het noorden is niet ideaal. Houd er wel rekening mee dat een muurkas niet alleen wordt verwarmd door de zon, maar ook door de warmte die van de muur afkomt.

Een goede muurkas heeft handige functionaliteiten zoals een dakraam, kweekbakken en veiligheidsglas. Verder is het belangrijk dat de kas waterdicht tegen de wand is gemonteerd en dat de grond stabiel en helemaal vlak is. In het ideale geval staat hij op een stevige fundering.

Bij Welkoop kun je voor je kale muurkassen kopen van Royal Well. Deze muurkassen hebben een aluminium frame. De panelen zijn van dubbelwandig polycarbonaat. Dit materiaal heeft isolerende eigenschappen. Het is veel lichter dan glas en het laat het licht niet helemaal door. Dat is weer ideaal voor een muur met een kas op het zuiden: de planten zullen niet snel verbranden. 

Groots tuinieren met een kleine muurkas

Om te tuinieren heb je helemaal geen grote tuin nodig. Daar is de muurkas het bewijs van. Je hebt zelfs niet veel muur nodig voor een tuinkas! Een kleine Royal Well muurkas bij Welkoop is bijvoorbeeld 129 centimeter breed en staat 66 centimeter van je muur af – dus slechts net wat meer dan een halve meter! Omdat je in de hoogte natuurlijk ruimte genoeg hebt, is de kas wel lekker hoog: de nok zit op 196 centimeter en de goot op 140 centimeter. Al met al beslaan deze muurkassen een oppervlakte van 0,85 vierkante meter. Dus heb je een balkon en is het altijd al je droom om je eigen tomaten te kweken? Dan is de kleine muurkas jouw vriend.

En een bijkomend voordeel: de kleine variant van een muurkas is ook meteen een goedkope muurkas. Liever een maatje meer? Die muurkassen kun je ook kopen bij Welkoop. Ze zijn bijna twee meter breed en bieden dus nog meer oppervlakte om te kweken.

Muurkas bestellen bij Welkoop

Welkoop heeft alleen muurkassen te koop van degelijke kwaliteit, want net als met goed tuingereedschap, wordt kweken een stuk makkelijker als je de juiste spullen hebt. Natuurlijk hebben we daarom ook alle kweekbenodigdheden om je groene vingers met succes te laten spreken. Nog wat meer kennis opdoen? Kijk eens naar onze boeken over kweken.

Heb je je keus gemaakt? Muurtje opgemeten en de zonrichting bepaald? Dan kan je je kas bestellen in de webshop van Welkoop, en afhalen in je dichtstbijzijnde Welkoop-winkel.