Parasols

In de warme zomerzon is het toch heerlijk om een koel plekje te maken. Kon je een stukje schaduw maar aan- of uitzetten! Gelukkig kan dat heel eenvoudig met een parasol. Van je tuin tot op het balkon, van het dakterras tot op het strand. Er zijn parasols genoeg voor bijna elke gelegenheid. Wil je een zweefparasol zodat je extra veel ruimte hebt om onder te zitten? Of wil je een kleine parasol voor op je balkon? Wegsmelten in de hete zon is verleden tijd, met de fijne parasols van Welkoop.

Bekijk ook: Zweefparasols | Parasolvoeten | Parasolhoezen

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Parasol kopen

Een fijn beschut plekje buiten, dat is heerlijk. Wil je de felle zon tegenhouden, of zorgen dat de buurman niet in je roman kan meelezen? Dan is een parasol een hartstikke goed idee! Bij Welkoop hebben we 2 soorten parasols waar je uit kunt kiezen:

  • De stokparasol of normale parasol
  • De zweefparasol

We leggen je graag uit wat de verschillen zijn tussen deze 2 parasols. Bekijk daarna zelf welke parasol het beste bij je wensen aansluit.

De stokparasol als strandparasol
Deze parasol heeft vrij letterlijk een stok in het midden. Het is het type parasol dat je eenvoudig in het midden van een picknicktafel kunt zetten. Deze parasol past op een kleine oppervlakte zoals een balkon. Kies je voor een kleine parasol, dan kun je deze ook gebruiken als strandparasol. Je kunt een grotere parasol makkelijk verplaatsen met de parasolvoet. De voet van een stokparasol hoeft niet heel zwaar te zijn, dat geeft veel gemak bij het plaatsen. Ook zijn de meeste stokparasols kantelbaar en kan je ze natuurlijk draaien in de voet. Daarmee hou je ook de ondergaande avondzon nog even tegen, of zorg je dat de wind je nieuwe parasol netjes laat staan.

De zweefparasol

Bij de ‘gewone’ parasol staat de stok in het midden van de parasol. Bij de zweefparasol staat de stok ernaast en zweeft de parasol bijvoorbeeld boven je tuinset. Zie het als een soort hijskraan die de parasol boven je laat bungelen. Een van de voordelen is dat je deze parasol eenvoudig om zijn as kunt draaien. Ideaal voor een groot terras bijvoorbeeld. Dan kan je de parasol helemaal aan de kant draaien als je zon wilt en weer makkelijk terughalen als het toch wat te warm is. Een stokparasol moet je daarvoor echt wegslepen of helemaal inklappen. Daarnaast heb je meer ruimte onder de parasol zelf, de voet en stok staan niet in de weg. Ook kan je sommige zweefparasols alle kanten op kantelen. Het nadeel van deze zweefparasols is het gewicht. De voet moet zwaarder zijn om te zorgen dat de parasol stevig blijft staan. Daarnaast heb je meer oppervlakte nodig om de parasol neer te zetten.

Meer voor je parasol

Heb je de ideale parasol uitgekozen voor de warme dagen? Bedenk dan goed of je de parasol ook wilt beschermen voor regen en kou! Koop daarvoor bijvoorbeeld een parasolhoes. Dan blijft je parasol ondanks slecht weer gewoon mooi en hoef je niet na elke zomerdag alles op te bergen. Daarnaast helpt de hoes ook als het hard waait, dan valt de parasol niet zo vlug om. Wat daar ook bij helpt is een goede parasolvoet! We hebben bij Welkoop parasolvoeten van beton, staal en plastic die je kunt vullen met water.

Genieten in je tuin? Daar weten we bij Welkoop alles van. We vertellen je graag bijvoorbeeld over terrasverwarmers of tuintafels!