Elektrische heggenscharen

De meeste hagen moet je één of twee keer per jaar snoeien. Dit kun je met een hand heggenschaar doen, maar het gaat veel sneller met een heggenschaar op stroom, benzine of accu. Welkoop verkoopt machines van STIHL en Stiga. Voor hagen rondom het huis kun je een elektrische heggenschaar gebruiken. Ben je verder van huis dan is een machine op benzine of accu veel handiger. Voor grote, hoge hagen gebruik je een heggenschaar met een lang snoeiblad, voor lage hagen zoals een buxus haag of vorm snoei  neem je een korter snoeiblad of een buxusschaar. Vergeet niet het snoeiblad af en toe te laten slijpen, dat maakt het knippen echt gemakkelijker en het resultaat mooier.

Bekijk ook: Accu heggenschaar | Heggenschaar benzine | Heggenschaar handmatig

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Elektrische heggenschaar kopen

Iedereen met groene vingers komt er vanzelf achter: heggen snoeien is een flinke klus. Het zijn vaak grote en snelgroeiende struiken. Daarom zit je na het planten al heel snel lekker in het groen. Maar dan komt het onderhoud, want die struiken stoppen niet met groeien! Hou daarom je tuin in bedwang met een elektrische heggenschaar. Welk model je kiest, hangt af van je voorkeur. We hebben een aantal opties voor je in huis:

  • De elektrische buxusschaar – handheggenschaar
    Kleine bladeren en takjes hebben geen grof geweld nodig. Denk hierbij aan de buxus, daar kan je het beste nauwkeurig of kleiner gereedschap voor gebruiken. Een goed voorbeeld is de gras- en buxusschaar van Stihl. Handig: dit model werkt op een accu!
  • Heggenschaar op steel
    Soms stijgen je heggen tot grote hoogte. Of je hier nu voor kiest of niet, het is fijn als je er goed bij kunt. Een elektrische heggenschaar op steel biedt hier de uitkomst. De heggenscharen geven je een bereik van wel 2 meter of meer. Let op: deze heggenscharen zijn wat minder goed opgewassen tegen dikke takken.
  • De elektrische snoeischaar
    De elektrische snoeischaar van STIHL is makkelijk in gebruik en veilig. De heggenschaar moet je altijd met 2 handen vasthouden, dan weet je zeker dat het risico zo klein mogelijk blijft. Ben je bang dat je het snoer doorsnijdt? Er is ook een elektrische heggenschaar met accu!

Stiller snoeien

Je kunt natuurlijk alle struiken met de hand snoeien, maar een elektrisch aangedreven heggenschaar maakt je werk een stuk makkelijker. De snoeischaren van STIHL, Stiga en WOLF zijn stil en toch krachtig. Je zal met je nieuwe heggenschaar een boel tijd en moeite besparen!