Kom je hond gratis wegen

Krijg persoonlijk advies van onze dierspecialist

1 op de 2 honden is te zwaar. En een te zware hond heeft een verhoogde kans op gezondheidsproblemen en een kortere levensverwachting.

Wil je weten of jouw hond een gezond gewicht heeft? We wegen ‘m gratis in onze winkel en geven graag advies over voeding, beweging en gezonde snacks. Ook ontvang je een gratis weegboekje.

Je kunt hier de hele dag terecht - gewoon zonder afspraak. Loop gerust binnen!

Vind jouw winkel


Zo werkt onze weegservice

Een gezond gewicht is meer dan de teller op de weegschaal. Ras, geslacht en leeftijd spelen ook mee. Onze dierspecialist weegt je hond en voelt of de ribben zichtbaar zijn. Ook checkt hij of zij de ruggenwervels, schouders en bekken van je hond. Zo krijgen we duidelijk zicht op het gewicht van je viervoeter.


Een gezond gewicht is voor iedere hond anders

Elke hond heeft zijn eigen ideale gewicht. Dit is onder meer afhankelijk van de grootte en bouw. Hoe merk je of jouw hond te zwaar is? Dat lees je in dit artikel. 

Overgewicht los je vaak hetzelfde op als bij mensen. Geen toefjes slagroom, blokjes kaas of plakjes worst. Maar gezonde voeding en meer beweging. Onze dierspecialist helpt je graag. Met tips en advies op maat.
 

Gezonde voeding

Het juiste voer en snacks is belangrijk voor een gezond gewicht van je hond. Er bestaat ook speciaal dieetvoer voor honden.

Alles over gezonde voeding


Meer bewegen

Lekker bewegen is een goede manier om af te vallen. Denk aan zwemmen, hardlopen of fietsen met je hond. Of leer hem agility aan.

Alles over bewegenIs mijn hond te zwaar?

1 op de 2 honden is te zwaar. Twijfel je of jouw hond te zwaar is? Misschien oogt hij de laatste tijd wat stevig. Of kan je zijn ribben niet meer goed voelen. Kom jouw hond gratis wegen. Onze dierspecialist vertelt je meteen of je hond een gezond gewicht heeft. En geeft advies over voeding, beweging en gezonde snacks.


Vind jouw winkel