Door de huidige situatie is het bij ons erg druk. De bezorging van je bestelling, reactie van onze klantenservice of leveranciers duurt langer dan je van ons gewend bent.
Bij voorbaat dank voor je begrip en geduld.

Jaarlijks wordt er per tuin gemiddeld 2200 liter drinkwater gegeven. Zonde als dat niet nodig is! Bespaar op drinkwater met een regenton. goed voor je portemonnee en het milieu. 

 

Regenwater heeft de volgende voordelen:

- Het is zacht, bevat geen kalk en is daarom goed voor je planten.

- Rijk aan mineralen.

- Altijd op de juiste buitentemperatuur, zo schrikken je planten niet.

- Milieuvriendelijk en goedkoop.

Installatie van je regenton

De installatie van een regenton is heel makkelijk. Zet hem op een verhoging met speciale standaarden, zodat je water kan tappen. Zet een emmer of gieter onder het kraantje en verbind de ton met een regenpijp. Kies een ton met deksel, dan blijft het water schoon en kunnen er geen dieren of kinderen invallen.

Wanneer geef je (regen)water?

Dat verschilt! Wanneer je water geeft hangt af van het seizoen en de vochtigheidstoestand van de grond. Geef in de zomer vroeg in de ochtend of ’s avonds water. Liever niet ’s middags omdat het temperatuurverschil dan te groot is. Ook verdampt er op het heetst van de dag veel water zonder dat de planten er iets aan hebben. Geef nooit water in de felle zon, dan verbranden de planten.

Je geeft vaker water:

- Tijdens de groeiperiode in de zomer.

- Aan een tuin die op een plek in de volle zon of wind staan.

- Bij grote hitte.

- Bij langdurige droogte en warmte, zelfs twee keer per dag.

- Bij planten die in potten staan. De potten verdampen zelf ook water. 

 

Je geeft minder water:

- Aan het begin van de groeiperiode in het voorjaar.

- Aan planten die op een beschutte plek in de schaduw staan.

- Bij koel, regenachtig weer.

- Bij kuipplanten die koel en vorstvrij overwinteren

Ook leuk om te lezen

 

Wil je ons bezoeken? Dat kan. Wel vragen wij je om je te houden aan de 1,5 meter afstand, kom zoveel mogelijk alleen naar de winkels en doe je aankopen zoals je altijd doet. Dan is er genoeg voor iedereen. Voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers verzoeken wij je om de adviezen van ons winkelpersoneel op te volgen en rekening te houden met de hygiënemaatregelen die zijn aangesteld door het RIVM. Op deze manier creëren we samen een veilige winkelomgeving waarbij een goede gezondheid het allerbelangrijkste is. 
Uiteraard staan wij ook online voor je klaar! Heb je een vraag over tuin of dier? Stel je vraag direct via de Welkoop Facebook pagina of via het contact formulier. Onze deskundige medewerkers helpen je graag. We hopen je, net als altijd, zo goed mogelijk tot dienst te zijn.


Zoals altijd staan wij met onze gezamenlijke passie voor je klaar. We doen het tenslotte samen!