Door de huidige situatie is het bij ons erg druk. De bezorging van je bestelling, reactie van onze klantenservice of leveranciers duurt langer dan je van ons gewend bent.
Bij voorbaat dank voor je begrip en geduld.

Of je nu veel of weinig ruimte hebt, genieten van groente uit eigen tuin is voor iedereen weggelegd. Voor een moestuinbak is een halve meter al genoeg. Nu we veel thuis zijn, is het extra leuk om de zaden te zien ontkiemen en de planten te zien groeien. En natuurlijk om al dat lekkers uiteindelijk te proeven! 

Een halve meter is genoeg

Een leuke voorjaarsklus om samen met de kinderen te doen: maak jullie eigen moestuinbak. Veel ruimte of materiaal heb je er niet voor nodig: in een bak van een halve meter groot kun je al heel wat kwijt. Misschien heb je in de schuur nog wel wat planken liggen. Verdeel de bak met latjes in acht gelijke vakken en vul ze met speciale moestuingrond. Toch liever aanschaffen? We hebben een ruim assortiment.

Uit eigen tuin

Heb je een plek over in je tuin om een grotere moestuin aan te leggen? Doen! Dan geniet je het hele jaar van verse, onbespoten groente uit eigen tuin. Leg je moestuin het liefst aan op een zonnige, beschutte plek. Spit de grond goed om en bedek de grond daarna met een mulchlaag of compost. Zorg dat je de diverse groentesoorten elk jaar op een andere plek plant, dan heb je minder snel last van ziektes of bodemmoeheid. 

Zaaien maar

Nu is de vraag: wat willen we kweken? Misschien wil je een kruidentuintje maken, of mag elk gezinslid een favoriete groentesoort kiezen om in te zaaien. Als je het geduld niet te lang op de proef wil stellen, kun je het beste gaan voor soorten die snel opkomen, zoals tuinkers, radijs en sla. Natuurlijk kun je ook een paar plantjes planten, zoals aardbeien. Wil je groenten kweken die steun nodig hebben, zoals bonen of komkommers? Bevestig dan een ‘klimrek’ aan de achterkant van je moestuin of moestuinbak. 

Nu is het rustig afwachten tot de eerste groenten geoogst kunnen worden. Niets zo lekker als groenten uit eigen tuin! 

Ook leuk om te lezen

 

Wil je ons bezoeken? Dat kan. Wel vragen wij je om je te houden aan de 1,5 meter afstand, kom zoveel mogelijk alleen naar de winkels en doe je aankopen zoals je altijd doet. Dan is er genoeg voor iedereen. Voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers verzoeken wij je om de adviezen van ons winkelpersoneel op te volgen en rekening te houden met de hygiënemaatregelen die zijn aangesteld door het RIVM. Op deze manier creëren we samen een veilige winkelomgeving waarbij een goede gezondheid het allerbelangrijkste is. 
Uiteraard staan wij ook online voor je klaar! Heb je een vraag over tuin of dier? Stel je vraag direct via de Welkoop Facebook pagina of via het contact formulier. Onze deskundige medewerkers helpen je graag. We hopen je, net als altijd, zo goed mogelijk tot dienst te zijn.


Zoals altijd staan wij met onze gezamenlijke passie voor je klaar. We doen het tenslotte samen!